Літописні Бакота і Пониззя у Середньому Подністров’ї - Маярчак, С.П. (Археологія, 2009)
У статті узагальнено основні здобутки та окреслено нові перспективи історичних та археологічних студій літописного міста Бакота і його округи, запропоновано нове бачення окремих моментів їхнього минулого.