Курган з похованнями скіфського типу біля Старого Мерчика - Окатенко, В.М.; Буйнов, Ю.В. (Археологія, 2010)
У статті наводяться результати розкопок кургану другої чверті IV ст. до н. е. Старомерчанського могильника у Харківській обл. Особливу увагу приділено визначенню етнічної належності похованих, які, ймовірно, були нащадками кочових скіфів.