Про одну групу київської пізньосередньовічної кераміки - Оногда, О.В.; Балакін, С.А. (Археологія, 2010)
Висвітлено групу горщиків своєрідної форми із комплексів Києва XIV—XVI ст. як ланку еволюції керамічного виробництва.