История чечевицы (Carpodacus erythrinus) в Крыму – появление на гнездовании и катастрофическое сокращение популяции в результате неблагоприятных климатических изменений - Цвелых, А.Н. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2010)
У статті наведена інформація щодо чечевиці на Кримському півострові. Чечевиці з'явилися в Криму наприкінці 1980-х - початку 1990-х років і заселили деякі біотопи в західній частині Кримських гір в діапазоні висот 250-1200 м над рівнем моря. Особливості голосу, забарвлення оперення, поширення (виключно гірські райони) кримських чечевиць свідчать на користь їх приналежності до кавказького підвиду C. e. cubanensis.