Новые данные о встречах моевок в северо-восточных районах Азово-Черноморского бассейна - Динкевич, М.А. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2010)
В Азово-Чорноморському басейні в межах колишнього СРСР до початку 21 ст. були відомі вкрай рідкісні берегові візуальні спостереження трипалого мартина, підтверджені даними кільцювання. Більшість орнітологів, що працюють на узбережжях двох південних морів постійно (стаціонарно), ніколи не реєструвало цей вид.