О встречах очковой формы белобородого буревестника (Procellaria aequinoctialis conspicillata Gould, 1844) в Южной Атлантике в феврале 1998 г. - Пекло, А.М. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2010)
Наводиться опис зустрічей очкової форми білобородого буревісника (Procellaria aequinoctialis conspicillata) у лютому 1998 р. в шельфових водах на південному сході Бразилії. Розраховано відстані між пунктами спостережень і гніздовими територіями цієї форми на острові Неприступний в складі архіпелагу Трістан-да-Кунья.