Пеночка-зарничка (Phylloscopus inornatus Blyth) – новый вид фауны Крыма - Баник, М.В.; Девятко, Т.Н. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2011)
Ретельна перевірка свідчить, що невеличкий вівчарик, якого було здобуто О.С. Лисецьким 1.11.1957 р. у Криму, був невірно визначений як вівчарик зелений (Phylloscopus trochiloides), та, відтоді, під цією назвою згадувався у найважливіших працях з авіфауни Криму (Костин, 1983; Костин, 2006). Обстеження оперення та морфологічних ознак беззаперечно вказує на те, що насправді цей птах є вівчариком лісовим (Phylloscopus inornatus). Це перше та поки що єдине свідчення на користь того, що вівчарик лісовий повинен бути внесений до переліку птахів фауни Кримського півострову.