Нові підходи до створення кормових агрофітоценозів з долученням лікарських рослин - Шевчук, О.М.; Кохан, Т.П.; Остапко, І.М.; Купенко, Н.П. (Промышленная ботаника, 2010)
На основі розробленої авторської шкали оцінки лікарських рослин як компонентів кормових агрофітоценозів оцінено 12 видів лікарських рослин. Обґрунтовано перспективність включення чотирьох видів: Betonica peraucta Klokov, Filipendula vulgaris Moench, Oenothera biennis L., Sanquisorba officinalis L. на основі успішності інтродукції і біогосподарської цінності. Вивчено вміст основних діючих речовин в надземній масі цих видів та досліджено особливості їхнього розвитку при сумісному зростанні в двокомпонентних угрупованнях з видами кормових рослин родин Poaceae і Fabaceae.