Pulsatilla bohemica (Scalycky) Tzvelev ex situ та in situ - Козуб-Птиця, В.В. (Промышленная ботаника, 2010)
На основі результатів інтродукційного дослідження Pulsatilla bohemica (Scalycky) Tzvelev в Донецькому ботанічному саду виявлено особливості онтогенезу, сезонного розвитку рослин ex situ, показано ефективність розмноження свіжозібраним насінням та можливість плантаційного вирощування рослин в умовах розсадника з метою подальшої реінтродукції. Наведено результати дослідження стану популяцій рідкісного виду P. bohemica in situ на території південного сходу України.