Созологічна оцінка флори басейну ріки Кринки - Гнатюк, Н.Ю. (Промышленная ботаника, 2010)
Наведено дані про фітосозологічну цінність басейну річки Кринки. Проведено розподілення 157 видів раритетної фракції флори басейну річки Кринки за фітосозологічними категоріями, відмічено реліктові та погранично-ареальні види.