Динаміка росту сіянців Pinus sylvestris L. та Pinus . sylvestris var. cretacea Kalenicz. ex Kom. на крейдяних відслоненнях - Лиманський, С.В.; Лиманський, Є.С. (Промышленная ботаника, 2010)
Представлено матеріали спостережень за ростом сіянців Pinus sylvestris L., P. sylvestris L. var. сretacea Kalen. еx Kom. Наведено дані розвитку їх за збереженістю, довжиною хвої, висотою. Описано негативний вплив весняних та осінніх заморозків, який призводить до випирання, або засипання сіянців у перші роки їх росту в умовах осипу крейдяного схилу.