Пацифікація 1930 р. і судова система Другої Речі Посполитої - Гриців, М. (Український визвольний рух, 2011)
У статті проаналізовано функціонування правової системи Другої Речі Посполитої міжвоєнного періоду з огляду на права української національної меншини. Зокрема, підкреслено зміни судочинства після ескалації українсько-польських взаємин, що знайшла свій вияв у пацифікації 1930 р.