Друга ліквідація органами НКВД УРСР Крайової екзекутиви ОУН у Львівській області в 1940—1941 рр. - Дерев’яний, І. (Український визвольний рух, 2011)
У досліджені показано діяльність органів НКВД УРСР, спрямовану на ліквідацію КЕ ОУН у Львівській обл. На основі проаналізованих кримінальних справ з фондів ГДА СБ України та Архіву Управління СБ України у Львівській обл. періоду 1940—1941 рр. досліджено особливості слідчої та судової діяльності органів радянської влади, встановлено 105 із 107 осіб, арештованих у ході оперативних дій протягом серпня 1940 — січня 1941 рр., інкриміновані їм обвинувачення, процедуру винесення вироків та їх виконання.