Дослідження рослинного покриву національного природного парку "Святі гори" методом топографічних профілів - Шпилева, Н.В. (Промышленная ботаника, 2005)
Показано перевагу використання методу топологичних профілів в обстеженні флори заповідних територій. Вказано основні напрямки використання топологічних профілів та методика їх побудови. Наведено опис фрагментів рослинних угруповань національного природного парку «Святі Гори» за прокладеними профілями.