Факторы развития мировой морской торговли энергоресурсами - Гуцу, Г.И. (Економічні інновації, 2009)
Розглядаються фактори, що впливають на обсяги світової торгівлі нафтою, нафтопродуктами та скрапленим газом. Розглянуто прогнози які було розроблено у 2007-2008 роках щодо обсягів споживання, видобутку й морських перевезень та перспективи їх реалізації після відновлення світової економіки.