Вплив геодинамічної ситуації на локальну динаміку відновлення деревостану в межах басейнах верхньої течії Прута та Свічі - Петлін, В.М.; Грицюк, М.Г. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2008)
У статті, розглянуте доволі дискусійне питання про взаємодію різних рівнів організації природи, на прикладі взаємодії розломної геодинаміки з процесами відновлення деревостану. Показана їх чітка односпрямована залежність.