Податкові механізми регулювання відтворення інвестиційного потенціалу - Лайко, О.І. (Економічні інновації, 2010)
В статті розглянуто перспективи реформування системи податків і зборів в напрямку максимально можливого спрощення порядку їх розрахунку та сплати, гармонізації у відповідності зі світовими стандартами та з акцентом на відновлення регуляторних функцій платежів до бюджету як інструменту активізації відтворення інвестиційного капіталу підприємств реального сектору економіки. Пропонується в якості основного напряму модернізації податкової системи країни обрати її децентралізацію та розширення податкової бази як основи для швидкого оновлення інвестиційного потенціалу країни та регіонів.