Компонентний склад ефiрних олiй гiсопу лiкарського, монарди двiйчастої, змiєголовнику молдавського та оцiнювання їх бiологiчної активностi - Гнатюк, Н.О.; Радіоза, С.А.; Юрчак, Л.Д. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
Досліджено компонентний склад ефірних олій пряно-ароматичних рослин гісопу лікарського (Hyssopus officinalis L.), монарди двійчастої (Monarda didyma L.), змієголовнику молдавського (Dracocephalum moldavicum L.), встановлено їх фізико-хімічні показники. Вивчено алелопатичну активність ефірних олій та їх хімічно чистих основних компонентів. Показано високу біологічну активність досліджених речовин.