Формування взаємовідношень між рослинами і грибними патогенами на прикладі основних хвороб пшениці - Крючкова, Л.О. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
На прикладі основних грибних хвороб пшениці розглянуто категорії расоспецифічного та расонеспецифічного імунітету рослин, а також формування основних чинників фізіологічного вираження імунних реакцій: надчутливості, папіл, фітоалексинів.