Олексiйович Дмитренко — один з основоположникiв агрохiмiї та живлення рослин в Українi (до 100-рiччя вiд дня народження) - Гродзинський, Д.М.; Швартау, В.В. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
14 липня 2009 р. виповнилось 100 років від дня народження відомого українського вченого Дмитренка Петра Олексійовича — члена-кореспондента НАН України, доктора сільськогосподарських наук, професора, заслуженого діяча науки.