Вплив загартування на пероксидне окиснення лiпiдiв й активнiсть пероксидаз у рослинах озимощ пшеницi рiзних сортiв - Майор, П.С.; Великожон, Л.Г.; Захарова, В.П. (Физиология и биохимия культурных растений, 2010)
Досліджували динаміку вмісту одного з кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів — малонового діальдегіду й активність аскорбат- і гваяколпероксидаз у листках протягом загартування рослин озимої пшениці 12 сортів. Установлено, що адаптація рослин озимої пшениці до низької температури супроводжується контрольованим окиснювальним стресом, який ініціює зростання активності пероксидаз.