Регуляторні зв’язки і лімітувальні чинники в системі фотосинтез—продукційний процес та перспективи їх оптимізації - Стасик, О.О.; Кірізій, Д.А. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
Проаналізовано сучасний стан досліджень регуляторних зв’язків, лімітувальних чинників фотосинтезу та продукційного процесу рослин. Висвітлено внесок відділу фізіології та екології фотосинтезу ІФРГ НАН України у розвиток теорії регуляції фотосинтетичної функції рослин як складової продукційного процесу в аспекті донорно-акцепторних відносин. Розглянуто роль оптимізації фотосинтетичних процесів і регуляторних механізмів у подальшому генетичному поліпшенні врожайності рослин.