Місце та роль Є. Коновальця в державотворчих процесах доби Центральної ради та Гетьманату (листопад 1917 — листопад 1918 рр.) - Хома, І. (Український визвольний рух, 2011)
У публікації досліджено військово-політичну діяльність Є. Коновальця як командувача формації Січових стрільців та лідера західноукраїнської громади Києва в добу Центральної ради та Гетьманату. Увагу зосереджено на маловідомих фактах, частина з яких уперше вводиться в історіографію.