Вплив біологічно активних речовин і мікроелементів на здатність озимої пшениці використовувати фосфор трикальційфосфату - Давидова, О.Є.; Аксиленко, М.Д.; Мокринський, В.М.; Гаєвський, А.П.; Матюша, Т.В. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
У вегетаційних дослідах показано, що сорти озимої пшениці, які формують в умовах дефіциту фосфору розвинену кореневу систему з високими фізіологічною активністю та інтенсивністю ексудації кислот, мають підвищену здатність до використання фосфору трикальційфосфату. В інших сортів підвищити цю здатність можна застосуванням для передпосівної обробки насіння біологічно активних речовин — регуляторів росту і розвитку рослин, антиоксидантів, макро- і мікроелементів. Для кожного сорту пшениці біологічно активні речовини та їх дози для підвищення здатності рослин використовувати фосфор трикальційфосфату потрібно визначати індивідуально.