Варіабельність морфометричних показників генеративних і вегетативних органів деяких видів орхідних - Шейко, О.А.; Мусатенко, Л.І. (Физиология и биохимия культурных растений, 2011)
Досліджено сім морфометричних показників у деяких дикорослих видів родини Orchidaceae Juss. Виявлено широку варіабельність кількісних показників і лінійних розмірів генеративних органів. Лінійні розміри вегетативних органів менш змінні. Можливо, це обумовлено стабільністю, яка склалася на генетичному рівні в процесі еволюції.