Щодо механізму формування рентабельності у сфері товарообороту (на прикладі ТОВ ОТД «Сонячна долина») - Гладченко, Л.І. (Економічні інновації, 2010)
Розроблено інтегрований механізм формування ціни продажу для торгівельного підприємства. Запропоновані заходи щодо ліквідації збитковості основної економічної діяльності (торгівельної) ТОВ Одеський Торговий Дім «Сонячна долина»: а) упорядкування економіко-бухгалтерської системи; б) впровадження системи управління витратами і розробка організаційної структури системи управління витратами. Проведені розрахунки економічного ефекту від запропонованих заходів по ліквідації збитковості торгівельної діяльності.