Поняття людського капіталу, його сутність та місце в системі економічних відносин - Горячук, В.Ф. (Економічні інновації, 2010)
В статті розглянуті питання еволюції поняття людського капіталу, зроблено порівняльний аналіз фізичного та людського капіталу, визначена особлива роль моральної складової людського капіталу як вектору його використання, сформульовано парадокс про вплив моралі на вартість людського капіталу, здійснено аналіз людського капіталу як сукупності економічних відносин.