Межі наукового розуміння природи економічних інновацій у зв’язку з трактуванням поняття основний капітал - Заїнчковський, Б.Б. (Економічні інновації, 2010)
Трактування поняття основний капітал є вододілом між сучасною економічною наукою і марксистської утопією. Триваюче використання у вітчизняній науці і економічній практиці її марксистського варіанту закриває шляху для динамічного здійснення інновацій та ефективного використання ресурсів. Як і всі поняття марксистської політекономії, він не придатний для того, щоб служити засобом формування і практичної реалізації принципів сучасної економічної науки.