Роттердам — 23 травня 1938 року (до річниці загибелі голови ОУН Є. Коновальця) - Кучерук, О. (Український визвольний рух, 2012)
Стаття побудована на основі нових документів і матеріалів. Розглядається останній період життя голови Організації Українських Націоналістів Є. Коновальця, підготовка та виконання агентурою радянських спецслужб терористичного акту проти Голови ОУН, аналізуються події другої половини травня 1936 року та наслідки вбивства Є. Коновальця.