Використання міжродової кон’югації Escherichia coli – streptomyces для перенесення рекомбінантних ДНК в штам S. nogalater IMET43360 - Климишин, Д.О.; Громико, О.М.; Федоренко, В.О. (Цитология и генетика, 2007)
Успішне перенесення досліджувальних плазмід в клітини S. nogalater IMET43360 за допомогою міжродової кон’югації в системі E. coli – Streptomyces робить цей метод зручним інструментом для конструювання даного штаму. За допомогою ДНК–ДНК гібридизації визначено характер інтеграції плазмід pVWB і pRT801 та досліджено їхній вплив на біосинтез ногаламіцину. Результати наших досліджень дають змогу більш детально вивчати функціонування генів біосинтезу ногаламіцину у S. nogalater IMET43360. Використовування кон’югації для заміщення, руйнування генів та гетерологічної експресії дозволить отримувати нові «гібридні» антибіотики, що зможуть продукуватися цим штамом.