Цитохімічний та біохімічний аналіз локалізації та вмісту целюлози у листках Sium latifolium за умов водного дефіциту - Недуха, О.М. (Цитология и генетика, 2009)
Методом лазерно-конфокальної мікроскопії досліджено розподіл целюлози в клітинах епідермісу та мезофілу листків Sium latifolium у фазі бутонізації та плодоношення. За допомогою програмного забезпечення PASCAL встановлено, що відносний вміст целюлози у клітинних оболонках залежить від тканини листка, фази онтогенезу рослини та умов її зростання. Біохімічними методами виявлено, що помірний водний дефіцит знижує вміст аморфної форми целюлози та збільшує вміст кристалічної форми целюлози в процесі росту рослини.