Прояв частоти хіазм в мейоцитах поперекових секцій пиляка у представників роду Capsicum L. - Монтвід, П.Ю. (Цитология и генетика, 2009)
Проведено дослідження частоти хіазм в мейоцитах трьох поперекових зон (вільний кінець, середина, основа) пиляка у представників роду Capsicum. Виявлено, що найбільші значення сумарної частоти хіазм спостерігалися в мейоцитах вільного кінця пиляка в порівнянні з його серединою та основою. Зроблено висновок, що особливості розподілу кросоверних подій вздовж пиляка є результатом його анатомічної будови.