Шляхи відтворення інвестиційного потенціалу країни та регіонів - Лайко, О.І. (Економічні інновації, 2011)
У статті описані та запропоновані до використання заходи щодо відновлення відтворювальної функції економічної системи для забезпечення зростання інвестиційного потенціалу. Проведено аналіз інвестиційного процесу в Україні та в окремих регіонах, а також здійснено порівняння з іншими країнами, за допомогою якого виявлені основні структурно-динамічні особливості їхнього економічного розвитку та намічені основні шляхи структурної перебудови системи управління інвестиційним процесом в Україні та регіонах. Основні зміни в процесі інвестиційного регулювання пропонуються в економічній та адміністративній сферах.