«…Все, що звязане з визволенням України» (До ґенези відносин Організації Українських Націоналістів та Українського Центрального Комітету на початку Другої світової війни) - Кучерук, О. (Український визвольний рух, 2013)
На основі нових документів досліджується громадсько-політичне життя на українських землях, що входили до Генеральної Губернії, у 1940 році, зокрема, відносини між підпільною революційною Організацією Українських Націоналістів на чолі з Андрієм Мельником та легітимною громадською харитативною організацією — Українським Центральним Комітетом на чолі з Володимиром Кубійовичем. Публікуються протоколи спільних нарад провідників цих організацій.