Діяльність Висоцького районного проводу ОУН(б) (1947—1950 рр.) - Антонюк, Я. (Український визвольний рух, 2013)
У статті на основі даних архівно-кримінальних справ фонду Р-2771 з Державного архіву Рівненської області проаналізовано діяльність Висоцького районного проводу ОУН(б) в 1947—1950 рр. Досліджено його структуру, роботу «легальної мережі», здійснення диверсійно-терористичних операцій. Зосереджено увагу на господарчій допомозі підпіллю місцевого населення. Подано біографічні довідки про учасників Висоцького районного проводу ОУН. З’ясовано, що він був форпостом у просуванні визвольного руху на українські етнічні землі південної Білорусії (Пінщину). Доведено, що у післявоєнний період активність підпілля ОУН на Західному Поліссі не поступалася іншим регіонам Західної України.