ДНК-ідентифікація сортів рису (Oryza sativa L.) української селекції - Безуглий, М.Д.; Сиволап, Ю.М.; Галаєв, О.В.; Дудченко, В.В.; Вожегова, Р.А. (Цитология и генетика, 2011)
За допомогою аналізу 25 SSR маркерів проведено оцінку генетичного різноманіття, диференціацію та ідентифікацію 11 сортів рису селекції Інституту рису УААН. Створено генетичні формули досліджених сортів за алельним складом 12 поліморфних мікросателітних локусів. UPGMA-кластерний аналіз із використанням генетичних дистанцій дозволив диференціювати сорти рису і показав, що українські сорти рису близькі між собою в генетичному відношенні. В цілому використання SSR маркерів виявилося ефективним інструментом для оцінки генетичного різноманіття та генотипування сортів рису української селекції.