Організація 5S рибосомної ДНК Melitaea trivia - Череватов, О.В.; Волков, Р.А. (Цитология и генетика, 2011)
В геномі східноєвропейського метелика Melitaea tri-via виявлено два різних варіанти повторюваної одиниці 5S рДНК. Обидва варіанти повторів містять ділянку довжиною 120 п.н., що кодує 5S рРНК, проте характеризуються різною довжиною міжгенних спейсерів – 78 та 125 п.н. відповідно. Рівень подібності між двома варіантами 5S рДНК становить 43,9–45,5 % для послідовності міжгенних спейсерів, тоді як кодуючі послідовності є більш консервативними. У складі міжгенних спейсерів були виявлені мікросателітні послідовності, які імовірно зазнавали ампліфікації впродовж еволюції 5S рДНК.