Вікова залежність перебігу мейозу у міжвидового гібрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. - Монтвід, П.Ю. (Цитология и генетика, 2011)
Проведено дослідження перебігу мейозу у міжвидового гібрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. на першому й другому роках вегетації. На другому році життя гібридних рослин одержано обнасінені плоди. Кількість унівалентів, тетравалентів й відсоток основних порушень зменшувались із збільшенням віку рослин. Мейоз у батьківських форм був нормальним. Зроблено висновок про зв’язок регулярності мейозу у гетерозигот F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. з гібридною природою генотипу, віком й впливом чинників оточуючого середовища.