Обеспечение внешнеэкономической безопасности как приоритет трансформационых изменений в развитии Украины - Оленцевич, Н.В.; Гордон, М.В. (Економічні інновації, 2011)
Обґрунтована необхідність і виявлені основні проблеми забезпечення зовнішньоекономічної безпеки України. Розраховані індикатори зовнішньоекономічної безпеки держави і виявлений ступінь їх відхилення від порогових значень. Виявлені основні ризики зовнішньоекономічної діяльності. Запропоновані заходи щодо підвищення ступеню зовнішньоекономічної безпеки держави.