Аналіз ефективності застосування політики імпортозаміщення у світі - Плющик, І.А.; Огородник, Р.П. (Економічні інновації, 2011)
Розглянуті історичні аспекти впровадження політики імпортозаміщення та її наслідки в країнах світу. Виділені чинники, які привели до занепаду або розвитку економік цих країн. Визначені особливості імпортозаміщення в період глобалізації.