Semaszko W. Semaszko E. Ludobójstwo dokonane przez nacionalistów ukrainśkich na ludnosci polskiej Wołynia 1939-1945 - Марчук, І. (Український визвольний рух, 2003)
Рецензія на книгу: Semaszko W. Semaszko E. Ludobójstwo dokonane przez nacionalistów ukrainśkich na ludnosci polskiej Wołynia 1939-1945. Warszawa, 2000. T. I. s. 1 - 1000; T. II. s. 1001-1440.