Виробництво екологічно чистої продукції як основа визначення оптимальної стратегії розвитку суб’єктів господарювання регіону - Макаренко, С.М.; Олійник, Н.М.; Шарапа, І.В. (Економічні інновації, 2011)
Досліджено демографічну ситуацію на Херсонщині; чинники, що найбільше впливають на подальший розвиток суспільства і підвищення його добробуту. Обґрунтовано необхідність розробки та впровадження стратегії функціонування суб’єктів господарювання, яка базується на виробництві екологічно чистої продукції.