Оцінка еколого-економічних наслідків від нераціонального використання пестицидів на регіональному рівні - Карпенко, О.О.; Муравкіна, М.О. (Економічні інновації, 2012)
В статті розглянуто сьогоднішній стан використання пестицидів та їх негативного впливу на навколишнє середовище, а саме забруднення ґрунтів та підземних вод. Наведено модель антропогенного впливу пестицидів.