Фіскальний потенціал оподаткування прибутку підприємств України - Волохова, М.П.; Шлафман, Н.Л. (Економічні інновації, 2012)
У статті розглянуто фіскальній потенціал оподаткування прибутку підприємств і вказано недоліки цього механізму. Проаналізовано фактори, що впливають на величину надходжень податку, а також запропоновано авторське бачення шляхів модернізації діючого податкового законодавства для підвищення ефективності функціонування податку на прибуток в Україні.