Споживча політика: оцінка законодавчих регламентів та напрямів розвитку - Ліпанова, О.В. (Економічні інновації, 2012)
Стаття присвячена інтеграційному процесу наближення України до Європейського Союзу, який вимагає дотримання відповідних екологічних вимог, гармонізації у сфері правового регулювання охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки, в тому числі через політику сталого споживання та виробництва.