Entropy methods of Ukrainian transport- technological systems optimization - Ilchenko, S. (Економічні інновації, 2012)
У статті проаналізовані та систематизовані традиційні та існуючі на сьогодні концептуальні схеми та моделі вирішення проблем нелінійного розвитку складних систем, якими є транспортно-технологічні системи. Обґрунтовані можливість та доцільність використання ентропійного підходу до проблем формування та розвитку ТТС в Україні. Проведені підрахунки та запропоновані розроблені математичні моделі для комплексного визначення ступеня підпорядкованості та дезорганізації ТТС.