Основоположник сучасної електрофізіології (до 140-річчя з дня народження академіка Василя Юрійовича Чаговця) - Кундієв, Ю.І. (Вісник НАН України, 2013)
18 квітня 2013 р. виповнюється 140 років із дня народження видатного фізіолога, одного з основоположників електрофізіології академіка Василя Юрійовича Чаговця. У статті акцентовано увагу на основних віхах життя й наукової творчості цього визначного вченого.