Новое в налогообложнии прибыли предприятия в налоговом кодексе - Крысюк, Л.М. (Економічні інновації, 2011)
Оподаткування прибутку одне із самих гострих питань у законодавчій базі України. Приведено перелік витрат подвійного призначення, доходів і витрат, що не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку, розкрита методика нарахування амортизації. У той же час існують розбіжності між нормами податкового законодавства і нормами ведення бухгалтерського обліку щодо доходів, витрат і визначення облікового прибутку, що приводить до виникнення розбіжностей з даними бухгалтерського обліку.