Спроба введення церковної ренти в Таврійській губернії в середині ХІХ ст. - Сухарєв, М.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2004)
Проблема матеріального забезпечення православного духовенства на сьогоднішній день є достатньо актуальною. Належним чином вона не врегульована і на законодавчому рівні. Тому важливо знати, яким способом її намагалися розв'язати в минулому, щоб запобігти небажаних помилок. Особливу увагу слід звернути на відносини між православною церквою і державою в економічній сфері.