Проблемы современного этапа эволюции портового хозяйства - Минаков, В.М. (Економічні інновації, 2011)
У статті проаналізовані трансформаційні характеристики, які підтверджують важливість введення нових форм портової організації та менеджменту. С цього боку акцент зроблено на вимоги гнучкої спеціалізації виробництва портових послуг та розвитку внутрішньої портової конкуренції, наявності прогресивних схем для робітників та використання саме таких прогресивних схем менеджменту в якості інтегральної та взаємодоповнюючий характеристики сучасного порту.